maanantai 6. helmikuuta 2017

Vaalit 2017



ITSEKRITIIKKIÄ                 6.2.2017

Vasemmistoliitto pitäisi saada sellaiseen kuntoon, että se olisi oikea vaihtoehto nuorten, työssäkävijöiden, eläkeläisten sekä vähäosaisten äänestää. Ja puolueen pitäisi olla niin houkutteleva, että nuoret ja kyvykkäät ihmiset valitsisivat sen omakseen. Monta kannattajaa on vaihtanut leiriä siksi, ettei puolue ole osannut ”kaupata” omaa politiikkaansa sitä tarvitseville.
Rivit pitäisi siis koota uudelleen, mutta miten? Kun 80-luvulla tavallinen työväenluokka koki, ettei se tarvinnut ketään puolustamaan itseään, se katkaisi samalla omat jalkansa. Nyt ne jalat pitäisi löytää ja istuttaa takaisin, jotta ihminen voisi käppäillä takaisin äänestyskoppiin. Persut sitä jo yrittivät, mutta tulos on takinkääntämisen maailmanennätys. Vasemmistoliiton pitäisi tehdä sama, ilman temppuilua. Hienoilla korulauseilla ja myötäkarvaan silittämisellä se ei onnistu. Puolueen pitää jalkautua kansan pariin ja tehdä siellä se perustyö. Siihen saattaa mennä aikaa, joten olisi aika aloittaa.
Puolue voisi aloittaa siitä, että valtion tulisi lopettaa vastikkeeton rahansiirto suurille yrityksille, jotka eivät tee muuta kuin jakavat rahat omistajilleen. Puolueella pitäisi olla pokkaa vaatia ne rahat takaisin. Sitä ei tule koskaan tapahtumaan, mutta vaatia saa ja kannattaa. Esimerkki: Mitä tekevät suuryritykset Kesko ja UPM. Niille annettiin vuonna 2015 30 miljoonan lahja ja toivottiin vienosti, että työllistäkää. Mitä nuo firmat tekivät? UPM antoi kenkää melkein 400 ihmiselle, ja Kesko aloitti juuri 600 ihmistä koskevat YT-neuvottelut. Se siitä työllistämisestä. 2016 lahja on luultavasti samaa mittaluokkaa. 
Nämä ovat vasta kaksi firmaa. Yhteensä valtio syyti 800 miljoonaa lahjaksi suuryrityksille Suomessa. Tuliko vastinetta rahoille? Ei tullut, päinvastoin. Menossa on suurin puhallus koko Suomen historiassa. Hallitus tekee kaikkensa, ehtiäkseen saada maksimaalisen hyödyn saamastaan tilaisuudesta. Samalla rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät. Porvarit ja kapitalistit tekevät sitä, mitä niiden täytyy tehdä. Porvarihallitus ryyditettynä porvarillisella silmänkääntötemppupuolueella tekee samaa työtä. Ja rauhassa saavat unelmaansa toteuttaa. Ainakin siihen asti kunnes… Taistellaan!! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti