lauantai 18. helmikuuta 2017

Vaalit 2017



              SÄ SAAT POTKUT          18.2.2017

Nyt kun olen omiani potkinut, on aika potkia muitakin. Vaaleissa jaetaan valtaa ja kuntalaisena ainakin oletan, että sitä valtaa käytetään oikein. Untuvikkona on hieman vaikeaa sanoa, onko menneisyydessä kaikki mennyt oikein, hyvin tai huonosti. Tiedän, että asioilla on aina vähintään kaksi puolta ja niiden vaikutuksia kuntalaisiin pitäisi pystyä järkevästi punnitsemaan. Ja valitettavasti joskus vain on niin, ettei jäljellä ole kuin huonoja vaihtoehtoja, joista päätös on tehtävä. Kai se siinä sitten punnitaan se päättäjän moraali, oikeudenmukaisuus ja lojaalius äänestäjiään kohtaan.
Tässä vaiheessa vaalityötä ei tietenkään ole vielä selvää, että itsestäni tulee kuntapäättäjä, mutta koska olen ehdolle lähtenyt, niin ainakin yritän sitä tosissani. En lähde mukaan vain osallistumisen onnesta. Kovasti vain on vaikeaa tehdä kuntapolitiikkaa niin, ettei sekoittaisi siihen valtakunnanpolitiikkaa. Vaan haitanneeko tuo mitään.
Iso osa ihmisistä huutelee kovasti, ettei kuntavaaleilla ole enää mitään merkitystä, koska sote vie kuntapäättäjiltä kaiken vallan. Höpöhöpö. Ei kai sote ole mikään elämää suurempi asia. Kuntaan jää vielä paljon tärkeitä asioita puitavaksi ja päätettäväksi. Kaavoitus, opetus, rakentaminen, päivähoito, vain muutaman mainitakseni.
Sotesta sen verran, että Kokoomus ajaa valinnanvapautta hirvittävällä tarmolla. Ja kehuu, että esimerkiksi Kari Iisakki voi vapaasti valita palveluntuottajan, jonka haluaa terveyttään vaalimaan.  Mutta mitä tapahtuu, kun valitsen jonkin tuottajan tammikuussa ja se myydään maaliskuussa jollekin ulkolaiselle sijoitusyhtiölle? Ensin ilmoitetaan, ettei mikään muutu ja että henkilöstöllä ei ole mitään murehdittavaa. Vähän ajan kuluttua on YT:t pystyssä ja lopputilit sinkoilee. Koska jos tämäkin ala menee samaan läjään kuin kaikki muutkin, niin se on silloin vapaata riistaa kapitalistin tehdä voittoa eli rahaa. En minä sitä ole valinnut, koska omat valintakriteerini olivat täysin toiset. Mutta niin vain on terveydestäkin tehty bisnes yksityisille sijoittajille.
Keskustalle tässä asiassa on näköjään tärkeintä maakuntamalli ja kaikki muu turhaa. Persut matelee mukana vain sen takia, että Soini saisi hienon kruunun politiikon uralleen ja voisi rauhassa löhötä mustan auton takapenkillä. Niinistö saisi puhua maamiinoista, kun muusta ei ilmeisesti välitä.
Toivottavasti Vasemmistoliittoa kiinnostaa yhtä paljon kuin minuakin se, millä painotuksella maassa päätöksiä tehdään. Hallitukseen on ihan turha lähteä kenenkään apupuolueeksi, jos päätökset perustuvat tyhjänpäiväisiin lehmänkauppoihin. Kaikessa pitäisi näkyä vaihtoehto kapitalistin riistopolitiikalle. Taistellaan!! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti