keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Vaalit 2017

              SOPIVA SEKOITUS


Mietin monesti sitä, onko hyvä että pian kaikki valtakunnan poliitikot ovat ammatiltaan ja koulutukseltaan poliitikkoja. Heidät opetetaan puhumaan tietyllä tavalla ja kertomaan asioita aina puolueen näkökulmasta ja parhaaksi. Äkkiä ajateltuna se ei ole hyvä asia, eikä luultavasti hitaastikaan. On ollut hyvinkin näkyvissä se, että jotkut poliitikot ovat vieraantuneet tavallisten ihmisten arjesta, eivätkä tiedä siitä oikeastaan mitään. Sama koskee kaikkia puolueita. Onneksi kuntatasolla kelpaavat vielä niin sanotusti amatööritkin. Ja tällä kertaa tarkoitan sanalla positiivista amatöörimäisyyttä.
         Kunnanvaltuutetut ja ehdokkaat ovat meitä kaikkia, ihan tavallisia ihmisiä. Joku on saattanut olla valtuustossa pitempään ja omaa paljon kokemusta, jota hän toivottavasti jakaa nuoremmille kollegoilleen. Siksi valtuustoon pitäisi saada hyvinkin erilaisia ja eri-ikäisiä ihmisiä. Tuskin olisi kenenkään etu, että jokin puolueista saisi diktaattorimaisen vallan ja tietysti käyttäisi sitä. Demokratia tarkoittaa tasa-arvoa ja tasapuolisuutta ja katson sen olevan hyväksi, että valtuustossa olisi sopiva sekoitus eri puolueiden jäseniä.
         Sen verran tässäkin jutussa pitää politiikkaa tehdä, että koska itse olen asettunut Vasemmistoliiton ehdokkaaksi, se tarkoittaa sitä, että haluan mahdollisimman monen jakavan saman tunteen, joka minulla on. Tiedän, etteivät Kokoomusta, Keskustaa ja SDP:tä aina äänestäneet helposti muuta kantaansa, mutta muuten pakka on avoin. Minun mielestäni kaikkien työttömien, palkkatyössä vielä olevien, opiskelijoiden, pienten eläkkeiden saajien sekä vähäosaisten kannattaa äänestää Vasemmistoliittoa. Vaikka te ehkä olettekin joskus aiemmin saattaneet pettyä. Aloitetaan uusi taival yhdessä ja tehdään Vasemmistoliitosta puolue, joka haluaa, pystyy ja onnistuu muuttamaan politiikan suuntaa edes vähän inhimillisempään ja pienemmän ihmisen suuntaan. Eiköhän rahavalta ole jo saanut näyttää kyntensä ja sen, mihin suuntaan se haluaa Suomea viedä.

Tämä kaikki saattaa kuulostaa kornilta, mutta olen oikeasti sitä mieltä, että maassa on nyt vallalla sellaiset voimat, ettei niitä kiinnosta ihminen vaan se, miten siitä ihmisestä on otettavissa maksimaalinen hyöty. Ei kaikkea pidä yksityistää ja antaa sijoittajille lypsettäväksi. Loppujen lopuksi lypsylehmä kuolee ja mitäs sitten tehdään? Taistellaan!! :)
                    


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti