perjantai 5. toukokuuta 2017

Palautetta



Sen verran kummallinen kommentti vappukeskusteluun tuli Aki Pyyköltä, että katson parhaaksi vastata siihen ja hieman korjailla käsityksiä. Ensinnäkään, ei kannata yltiöpäisyyttään kehua ketään eikä mitään, jos vähän ajan päästä joutuu niitä pois vetämään. Varsinkaan, jos ei itsekään ole varma siitä, onko kehunut vai ei. Toisekseen, Kari on kasvatettu/kasvanut Kemi nimisessä tynnyrissä. Jos se on aiheuttanut täydellisen tietämättömyyden mm. Kemin poliittisesta realismista, katson sen olevan pikemminkin lahja kuin taakka. Ja nyt huom!! Puhun vain ja ainoastaan tästä työväestön vapun vietosta. Kolmanneksi, olen itsekin tyytyväinen poliittiseen heräämiseeni, mahtavaa, että joku muukin sen noteeraa. Tulihan sitä monta kymmentä vuotta maattua politiikan ulkopuolisella vyöhykkeellä. Toivottavasti minä en menetä uskoani itselleni tärkeisiin asioihin.
     Neljänneksi, mikä osa kirjoituksestani viittasi vihan lietsomiseen ns. kapitalistin suuntaan? Kapitalisti mainittiin vain lauseessa ”Se hyödyttää vain ja ainoastaan kapitalistia, luultavasti jopa naurattaa”. Jos tuo on vihan lietsontaa, niin kannattaa ilmeisesti lopettaa tähän, sen verran sokerista tuntuvat ihmiset olevan. Ja mikä tai kuka on ”ns.” kapitalisti. Minun mielestäni ei ole olemassakaan ”ns.” kapitalistia. On vain kapitalisti. Se rahanvalta, joka ryöstää köyhiltä ja antaa rikkaille. Ennen vanhaan kapitalistikin osasi olla hieman inhimillinen, koska jätti ryöstettäville edes vähän, jotta voisi sitten myöhemmin ryöstää lisää. Nykyinen kapitalisti haluaa ottaa heti kaiken. Ja nyt huom!! Tämä ei ole vihan lietsontaa, tämä on ideologiaa. Se on ihan eri asia kuin peruutuspeiliin katsomista.
      On hienoa, että joku on tajunnut ja hyväksynyt mielessään sen, ettei mitään voi koskaan muuttaa, niin tässä vapunviettoasiassa, kuin isommassa kuvassakaan. Mutta se, ettei sitä saisi kukaan muukaan tehdä, on jotain muuta kuin hienoa, se on surullista. Ymmärrän oikein hyvin, että hallituspuolueen jäsenen täytyy puolustaa oman puoluettaan. Kyllä, juuri sitä nykypäivänä hyvinkin kapitalistiseksi osoittautunutta porukkaa. Vaikka kapitalistilla Akin mukaan on kaikki pelimerkit hallussa, niin eiköhän kapitalistin vastavoimalla pidä olla oikeus yrittää muuttaa asioita. Suomi ei onneksi ole diktatuuri, vielä.
      Anteeksi, että keskustelu ryöpsähti myös muuhun kuin tähän vappuasiaan, mutta sellaista elämä on. Siitä sori.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti