tiistai 23. toukokuuta 2017

Ihmisyys

Katsoin eilen ohjelman Syyrian sodasta ja järkytyin. Olen tehnyt sen monesti aiemminkin kyseisen sodan tiimoilta, mutta nyt jokin muuttui. Onhan niitä kuvia näytetty aiemminkin, mutta haastattelut ja tavallisten ihmisten kertomukset sodan syistä ja seurauksista tulivat huomattavasti järkyttävämmin esiin. Ei voinut itkemättä katsoa sitä, että kukin ja paperilappusin varustautuneita rauhallisia mielenosoittajia ammuttiin siksi, että he halusivat mielivaltaisen kidutuksen ja väärinkäytösten loppuvan. Mutta siitähän kaikki vasta alkoi.
       Mitä liikkuu "ihmisen" päässä, kun hän katkaisee miekalla toisen ihmisen kaulan? Tai kiduttaa 10-vuotiasta lasta hakkaamalla kepillä tai sähköjohdolla? Tiedän että itsevaltiaalla Al-Assadilla ei ole halua luovuttaa valtaa kenellekään ja hän pitää siitä sairaalloisesti kiinni, mutta miten ihmeessä hän on saanut armeijan ja poliisin tekemään sen likaisen työn tuolla tavoin? Miten voi olla mahdollista, että siellä on valtava määrä sadistisia psykopaatteja valtion palkkalistoilla? Se ei mahdu pieneen päähäni. Luultavasti tuollaisten "ihmisten" päässä ei liiku mitään muuta kuin nautinto saada kiduttaa ja tappaa. Eikä mikään instanssi saa näitä "ihmisten" irvikuvia vastuuseen teoistaan. Ja tämäkin on vasta alkusoittoa ja sitä, mitä yksittäiset "ihmiset" on saatu tekemään.
      Syyriassa on valtava määrä eri syyrialaisia osapuolia, jotka sotivat siellä kukin omien päämääriensä saavuttamiseksi. Sitten on vielä ulkomaat, jotka ovat siellä kukin omien päämääriensä vuoksi. Kaiken kukkuraksi sinne on vääntynyt, ilmeisesti Al-Assadin suostumuksella, myös ISIS, joka tekee siellä omaa työtään omien päämääriensä toteuttamiseksi. Tätä soppaa pommittavat vuorollaan USA, Saudi-Arabia, Turkki, Ranska, Iso-Britannia ja muut EU-maat vuorotellen. Hizbollah tuli myös kutsusta kekkereihin tappamaan Syyrian kansaa. Samoin Iran ja Al-Nusran terroristijärjestö. Ja kaikkien kauhuksi mukaan tulee vielä Venäjä, jonka Al-Assad joutui kutsumaan apuun, kun näytti että kansalaiset voittaisivat. Valtavien siviilien ja sairaaloiden pommitusten jälkeen Al-Assad ja Putin kättelevät hymyillen ja selittävät, että terroristeja tässä tapetaan, voi luoja mitä sairasta teatteria. Tässä näytelmässä Luojalla ei ole roolia lainkaan, ei edes kuiskaajana. Mistä siellä enää kukaan tietää kenet pitää tappaa ja ilmeisesti siellä onkin otettu käyttöön järjestelmä, että tapetaan kaikki mikä liikkuu.
     Järkyttävää on se, ettei kukaan voi asialle yhtään mitään. Paitsi tietenkin ne, jotka voisivat tehdä asialle jotain, mutta eivät halua. AL-Assad, USA, Venäjä, Iran, Saudi-Arabia, EU ja viimeiseksi YK. Kun nämä instanssit vähät välittävät rauhasta ja siitä, että Syyriassa tapetaan silmittömästi naisia ja lapsia ja kansaa, niin ovatko meidän kyyneleemme täysin turhia? Ovat. Ehkä me niillä saadaan omaa mielenrauhaa tyynnyteltyä, mutta muuhun niistä ei ole, valitettavasti. Ja valitettavasti näyttää siltä, että sota ei lopu ennen kuin kaikki on saatu tapettua ja koko maa on pommitettu raunioiksi. Sitten pääsevät USAn, Venäjän ja muiden maiden firmat pyörittämään jälleenrakennusurakkaa. Kunnes jossain muualla tulee taas uutta pommitettavaa. Miksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti