keskiviikko 9. elokuuta 2017

Populismiako

Katoppas kun kesä meni sitä odotellessa ja nyt on politiikan ja kuntapäätösten teko alkanut. Ensimmäinen kulttuurilautakunnan kokous on takana ja hyvillä mielin ja vähin vammoin siitä selvittiin. Asiat oli valmisteltu hyvin ja mikä oli kiinnostavaa, puoluepolitiikasta ei ollut tietoakaan. Ainakin nyt tuntuu, että kunnallinen päätöksenteko on huomattavasti helpompaa kuin valtakunnallinen. No, ehkä valtuustossa sitten väännetään enemmän puolueellisesti.
      Tällä hetkellä eniten risoo Finnairin törkeä päätös maksaa entiselle johtajalle valtava sekä järjetön lisäeläke vain siksi, että mies hengittää. Ei Finnaisin tulos menneinä vuosina sentään niin hyvä ollut, että äijä olisi sen työllään ansainnut. Nyt poliitikot yrittävät kilpaa huutaa, että se on väärä ja moraaliton päätös, mutta pitävät peukkua siitä, ettei päätöstä peruta. On se jännä homma, että Kokoomus ja nykyisin Keskustakin, jotka ovat molemmat kapitalistin sylikoiria, yrittävät naamat punaisina selittää, että tämän "kaverin" saama lisäeläke on väärin. Saa nähdä riittääkö paukut saada muutosta, epäilen.
      Samoin nyt keskustelussa olevat entisten kansanedustajien sopeutumiseläkkeet. Ehkä joku pudonnut edustaja on sen tarpeessa ollut, mutta näissä esimerkkitapauksissa ahneus on silmiinpistävä. Ihmisillä pitäisi olla sisäänrakennettuna moraalikäsitys, joka kertoisi heille, etteivät he ole ansainneet sitä ja niin ollen siitä pitäisi itse osata kieltäytyä. Mutta ilmeistä on sekin, että ihminen, joka saa paljon myös haluaa paljon ja aina vain enemmän. Sitä juuri kutsutaan ahneudeksi. Tietysti meidän jokaisen on kysyttävä itseltämme, että jos meillä olisi tilaisuus kaksin- tai kolminkertaistaa oma palkkamme ilman mitään seuraamuksia, niin tekisimmekö sen? Huolimatta siitä, olisiko se ansaittua. Aika moni tekisi.
      Somessa keskusteltiin juurikin näistä asioista ja laitoin oman kommenttini Timo Marttalan asialliseen kirjoitukseen. Tähän kommentiin tarttui myös Aki Pyykkö Suomen Kemistä ja piti kirjoitustani hölynpölynä, johon en usko itsekään. Samalla Aki leimasi Timon kirjoituksen populismiksi :) Toistan vielä: Suomen tämänhetkinen parantunut taloudellinen tila ei ole nykyhallituksen ansiota, vaan se on seurausta maailman menosta. Hallitus ei ole Suomen talouden eteen tehnyt yhtään mitään, pelkästään tumpuloinut ja ajanut rikkaiden asiaa. Laajennan ajatusta hieman. Suomen talous olisi suurin piirtein samassa jamassa, olisi hallitus ollut millainen tahansa. Velkaa olisi yhtä paljon, työttömiä olisi yhtä paljon jne. Yhtä syvässä suossa rämmittäisiin. Ero olisikin siinä, että toisenlainen hallitus olisi rikkaiden suosimisen sijaan suosinut vähäosaisia ja alemman tuloluokkien kansalaisia eli tehnyt inhimillisempää politiikkaa. Tällä hetkellä inhimillisyys on todella kaukana Sipilän ja Orpon sanavarastosta. Sinisiä en pidä enää edes poliitikkoina vaan siunauksena kapitalistille.

P.S. Nyt se sitten alkoi. VR saatiin niin surkeaan kuntoon, että sen voi pilkkoa ja päästää ulkomaiset yhtiöt keräämään kerättävissä olevat voitot. Toivotaan, että se asiakkaiden kannalta toisi jotain tolkkua tuohon VR:n touhuun. Pitäiskö laittaa pitkäveto siitä, milloin on Postin vuoro?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti