lauantai 28. tammikuuta 2017

Vaalit 2017



PIENIÄ ASKELIA                          28.1.2017

Ihmiset, katsokaa ympärillenne. Suomi nimisessä maassa ei ole kaikki hyvin. Keskiluokalla eli minulla ja monella muulla on kaikki vielä hyvin, mutta liian monella ei ole. Porvarit, kapitalistit ja suurpääoma ovat tehneet rikkaiden ja köyhien väliin valtavan railon, jota Sipilän ryöstöhallitus leventää hirvittävällä vimmalla. Rikkaat laskevat, että nyt on otettava irti kaikki mitä saa. Ja helppohan se on ottaa, kun työväki, eläkeläiset, opiskelijat, työttömät ja muut vähäosaiset on poljettu kyykkyyn. Se on helppoa siksi, ettei näillä ihmisryhmillä ole enää puolustajaa. Ei ole ollut moneen kymmeneen vuoteen mutta eihän se ole yksin Vasemmistoliiton syytä.
       Työntekijöillä alkoi mennä hyvin ja vielä paremmin 80-luvulla ja jopa kapitalisti piti huolen siitä, että rattaat pyörivät ja työväelle maksettiin kunnon palkkaa ja kunnon palkankorotuksia. Valitettavasti se johti siihen, ettei työväkeä kiinnostanut pätkääkään se, millä hinnalla kaikki saatiin, kunhan vain itsellä oli hienompi ja uudempi autoa kuin naapurilla. Pikku hiljaa kapitalisti osti kansan puolelleen. Mitään ei opittu edes 90-luvun lamasta. Ja sitten, kun rahanvalta päästettiin irti, olikin jo myöhäistä. Niin sanotut paskat olivat jo niin sanotusti housuissa. Eikä niitä köntsiä tule kapitalisti pesemään pois.
        Työväen ylösajo tulisi aloittaa pohjalta eli maasta. Siellä se voima on, ei missään muualla. Se voima vain on ensin kaivettava esiin, koska niin syvälle kapitalisti on sen haudannut. Persut sitä yritti, mutta Soinilla loppui into tehdä yhtään mitään, kun mustan auton takaovi aukesi.
        Vasemmalla laidalla olevat ihmiset ovat kaksikymmentä vuotta odottaneet, että jostain tulee Messias ja palauttaa puolueen sille kuuluvalle paikalle kapitalismin vastavoimaksi. Itsekin sorruin ajattelemaan näin, kun Arhinmäki valittiin johtajaksi. Ei tullut Paavosta Messiasta eikä tule Listäkään. Monet kiroavat populismin ja pitävät sitä surkeutena ja aatteiden myymisenä mutta jos puolue todella haluaa puolustaa vähäosaisia, niin jotain muutakin on tehtävä kuin kauniisti haahuilla ”oikeudenmukaisen globaalin talouskasvun” perään.
              Pienennetään siis askelväliä ja tehdään sellaista politiikkaa, joka lähtee vähäosaisten tarpeesta saada oikeudenmukaista kohtelua eikä jatkuvaa selkään ruoskimista. Aloitetaan uusi marssi näistä kunnallisvaaleista. Sunnuntaina 9.4. on seuraava näytön paikka. Toivon, että omalta osaltani antaisin äänestäjille edes pienen vaihtoehdon. Taistellaan!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti