tiistai 3. huhtikuuta 2012

Opettelua vanhoilla


VOI WILMA WILMA

Iltapäivälehtien mukaan netissä velloo kova keskustelu Wilma Swiliwokkiuskin esiintymisestä Karavaanarit ohjelmassa. En katsonut kyseistä ohjelmaa, joten siihen on helppo ottaa kantaa. Koko kansan Wilmahan on tullut tunnetuksi räväköistä lausunnoistaan ja hm...erikoisesta lookistaan. Annetaan Wilman koheltaa. Kaikkihan on viihdettä. Gimma on huomattavasti vaarattomampi noissa telkkariohjelmissa kuin omassa ammatissaan. Ja jollainhan on korvattava se, ettei Suomelle ole tullut enempää maailmanmestaruuksia.
      En edes muista miksi ja miten Wilma tuli julkisuuteen. Jospa se vaan lipsahti sinne, kun muita ei ollut tarjolla. Mutta muistan ainakin yhden haastattelun, jossa Wilma selitti silmät loistaen, että odotti kovasti lakia, jossa annettaisiin hänelle oikeus suorittaa amputaatioita. Siis sellaisia muotijuttuja. Eli Wilma olisi valmis silpomaan ihmisiä maksusta. Ei kai siinä mitään epänormaalia ole. Elämä on bisnestä. Intiaanit sanoivat jo ammoisina aikoina, että kalpeanaamoilla on käärmeen kieli. Tottahan se lie, mutta nyt ei ole enää inkkareita. Kiinassa myydään sisäelimiä läppäristä. Hui Lillä on nyt läppäri, mutta ei nettiä. Itsekin olisin valmis luopumaan toisesta munuaisesta. Pitäisi varmaan mennä viikkotorille ja pistää tarjouskilpailu pystyyn. Osta tänään munuainen, maksa huomenna.
      Onko se enää normaalia, että ihminen haluaa muotioikkujen takia vaikkapa poistattaa keskisormensa? Tai vasemman jalan. Minusta se ei ole. Ja missä se lopullinen raja sitten on? Onhan toki nytkin vallalla laillinen järjestelmä lobotomiasta. Sitä vain kutsutaan demokratian nimissä eduskuntavaaliksi. Varmaan joku valittaa, että tämä on yksilövapauden riistoa. Niin onkin ja hyvä niin. Jos oma älli ei riitä, täytyy lainata.
      Ehkä olen tässäkin asiassa pudonnut Erioilin liukastamilta kärryiltä jo ajat sitten. En vain jaksa ymmärtää ihmistä, joka haluaa päähänsä kolme senttiä vahvan ja kuusi senttiä pitkän pultin. Se on kuitenkin yläasteella aika raakaa tuo kiusaaminen. Eihän se Hankkijan lippalakki pysy siellä pultin päällä. Ja jos Petterin yksinhuoltajaäiti ei voi vähäisten varojensa vuoksi hankkia pulttia haponkestävänä, niin voi kauhia paikka. Ruskea ruostevana naamassa Petteri joutuu takuulla muiden hampaisiin. Kuka siitä sitten kantaa vastuun, Wilmako?
       Muodit tulevat ja menevät, mutta päättäjät hei, älkää nyt helvetissä antako Wilmalle sellaisia oikeuksia. Ostetaan valtion kustannuksella kaikille, jotka haluavat silpoa itseään, vesurit. Mutta ennen sitä pitää allekirjoittaa paperit, jossa verovaroista maksettu terveydenhuolto ei ole velvollinen hoitamaan kyseistä Petteriä. Siinä leikatkoon vaikka päänsä irti. Tuleepa samalla lämpimällä yksi ehdokas lisää seuraaviin kunnallisvaaleihin. Puoluekantaan en ota kantaa. Huh hellettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti