lauantai 21. lokakuuta 2017

Syksyn satoa

Syksy saapui ja talvikin jo uhkailee tulollaan. Kesämökki on laitettu odotustilaan ensi kesää varten. Politiikan saralla on hiljaista, mutta työteliästä. Maanantaina on ensin ryhmä, sitten iltakoulu, jonka jälkeen alkaa varsinainen valtuuston kokous. Koko päivän siinä saa taas kokoustaa, mutta onneksi siitä saa myös ruhtinaallisen korvauksen. 75 euroa, josta verot vie 42%, puolue 20% ja loppu jää sitten kotimaiseen kulutukseen. Jos joku haluaa laskea tuntipalkan, niin siitä vaan. Laskekaa siihen myös kaikki etukäteistyö ja lukeminen, niin saatatte päästä yli euron, siis bruttona.
      Valtuuston esityslista on 30-sivuinen. Liitteiden sivumäärä on tasan sata, vain pikkuisen vähemmän kuin Putinin kannatusprosentti Venäjällä. Tämän päälle on keskiviikkona tarkastuslautakunnan kokous. Esityslista on 12-sivuinen ja liitteitä on 69 sivua. Lähes yhtä monta kuin on suomalaisia Trumpin kannattajia. En valita, koska itse olen hommaan alkanut ja kuntalaisten äänillä päässyt. Tietysti jokin roti pitäisi tuossa lukemisen määrässä olla. En tiedä miten muut valtuutetut homman hoitavat, mutta itselleni kaiken lukeminen sanasta sanaan on mahdotonta. Siksi yritän löytää asioiden pääkohdat ja keskittyä niihin.
       Omalta kohdaltani kausi lähti reippaasti käyntiin, kun tein syyskuussa elämäni ensimmäiset valtuustoaloitteet, molemmat vanhusten hoitoon liittyviä. Toivottavasti Vasemmistoliiton vahvasti ajama hoitohenkilökunnan mitoitus saadaan pikaisesti edes siedettävälle tasolle, koska tällä hetkellä se ei sitä ole. Toinen aloite koski vanhusten virikkellistä toimintaa ja sen nostamista uusilla työntekijöillä. Katsotaan nyt, mitä seuraavaksi keksitään. Tekemistä nimittäin riittää.
      Kovasti ovat parrat pärisseet hulevesien ympärillä ja sotehan on tullut jäädäkseen. Todennäköisesti siitä väännetään vielä 3000-luvullakin. Asiassa ärsyttää se, ettei koko uudistusta tehdä enää ihmisten, säästöjen, tai minkään muun kansalaisten kannalta tärkeiden asioiden tähden. Sotea tehdään kahden puolueen, Keskustan ja Kokoomuksen tähden. Nämä puolueet pitävät huutokauppaa siitä, mitä ne itse pystyvät sotesta ulosmittaamaan. Sikamaista politikointia vallasta ja rahasta kansalaisten kustannuksella. Sinisethän ovat tunnetusti paikalla vain siksi, että Keskusta ja Kokoomus saavat tahtonsa läpi.
      Lautakunnista sen verran, että ainakin kultuuri- ja tarkastuslautakunnissa, joissa itse olen, on hyvä henki. Vaikka siellä omissa ryhmissä ollaankin, niin puoluepolitiikkaa niissä ei, ainakaan vielä, ole näkynyt eikä tarvitsekaan näkyä. Eiköhän kuntalaisten etu ole se ykkösasia ja niin pitää ollakin. Siellä on hyvä istua vaikka Anttilan Mikon, Helsken Kallen tai Zernin Samin välissä. Kaikilta olen kuullut pelkkiä hyviä kysymyksiä sekä hyviä ja rakentavia kannanottoja. Tästä on hyvä jatkaa. Maistellaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti